Internationale Begegnung auf der Mur in Graz

Ruderwettfahrt des Österreichischen Ruderverbandes

Neuer Termin: Samstag, 10. Juli 2021, 11.00 Uhr
Meldeschluss: Mittwoch, 30. Juni 2021, 18.00 Uhr

English version, please see below.

Regattaleitung: Rainer Holzhaider, Tel. +43 664 8463471

Organisation: Horst Cerjak, Hans Jörg Kaltenbrunner, Hermann Gritsch, Heidi Mörtl

Wichtige Information: Boote, die nicht den Sicherheitsrichtlinien entsprechen, dürfen während der Veranstaltung (Training und Rennen) nicht auf das Wasser

Art der Regatta: Sprintregatta, internationale Begegnung

Alle Rennen werden im Rennboot, nach den RWB des ÖRV ausgefahren

Regattastrecke: Die Regattastrecke auf der Mur in Graz, im Rückstau der Staustufe Graz, ist gerade und ca. 350 Meter lang. Es sind zwei Startbahnen vorhanden.

Bootskategorien: JW 8+, JM 8+, W 8+, M 8+, Mixed 8+ (min. vier weibliche und min. ein männlicher Ruderer, exkl. Steuerfrau/mann), Universität 8+

Sollten mehrere Mannschaften im selben Boot starten, so ist dies bei der Meldung bekanntzugeben. Wenn möglich, wird darauf Rücksicht genommen.

Rennen können nicht verlegt, bzw. auf Mehrfachstarter kann nicht gewartet werden!

Meldungen: Per E-Mail: regatta@ruderclub-graz.at; mit Angabe der Teilnehmernamen und Geburtsjahre, Bootsklasse, Verein(e), E-Mail-Adresse des Meldenden.
Das Meldeergebnis wird auf www.ruderclub-graz.at veröffentlicht.
Meldeschluss: Mittwoch 30. Juni 2021, 18:00 Uhr
Meldegeld:
180,- Euro/Boot. Für ausländische Vereine wird das halbe Meldegeld verrechnet.
Frühmelderbonus:
-25% bei Meldung und Zahlung bis 4. Juni 2021.

Vereine, welche mehr als 2 Boote melden, bezahlen ab dem dritten Boot nur die Hälfte des Meldegeldes für jedes weitere Boot.

Das Meldegeld ist bis Meldeschluss zu überweisen auf das Konto des
ruder club graz:
Steiermärkische Sparkasse
IBAN: AT86 2081 5000 0659 5946
BIC: STSPAT2GXXX
Kennwort: Graz City Race und Angabe des Vereines
Barzahlung am Regattatag ist nicht möglich!
Für Meldungen, die nach Meldeschluss eintreffen, wird ein 50% höheres Meldegeld eingehoben.

*Die Veranstaltung findet nur statt wenn die COVID-19 Maßnahmen der österreichischen Bundesregierung dies zulassen.

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

International Meeting Mur river in Graz, Austria

Rowing regatta of the Austrian Rowing Federation

New date: Saturday, July 10th 2021, 11.00 am
Entry deadline: Wednesday, June 30th 2021, 6.00 pm

Regatta Manager: Rainer Holzhaider, Tel. +43 664 8463471

Organizing Committee (OC): Horst Cerjak, Hans Jörg Kaltenbrunner, Hermann Gritsch, Heidi Mörtl

Important Information: Boats which do not comply with the safety requirements (e.g. quick release foot stretchers, heel stretchers, bowball) according to the rules of racing are not allowed on the water (training and races)

Regatta type: Sprint regatta, international meeting.

All races will be conducted in racing boats, according to the RWB (regulations of Austrian Rowing Federation, ARF)

Regatta course: The boat race course is located on the river Mur in Graz, in the backwater of the Graz hydroelectric power station. The course is approx. 350 meters long, straight and offers two lanes.

Categories: JW 8+ (Female Juniors YoB 2003 and younger), JM 8+ (Male Juniors YoB 2003 and younger), W 8+ (Women YoB 2002 and older), M 8+(Men YoB 2002 and older), Mixed 8+ (min. four female and min. one male rowers, excluding cox), University 8+ (univeristy teams)

If multiple teams intend to race in the same boat, please notify the OC on entry. The OC will attempt to arrange the races in suitable order.

Races cannot be rescheduled!

In case of an international crew without own boar, the OC will attempt to provide a boat. Regading boat rental, contact the regatta manager asap, latest at the entry, by email (regatta@ruderclub-graz.at).

Entries: via email to regatta@ruderclub-graz.at; please provide boat categories and for each crew: member name, year of birth, crew club; plus email address of the messenger.

The entries list will be published on www.ruderclub-graz.at.

Entry Deadline: Wednesday, June 30th 2021, 6.00 pm

Late entries are accepted until Friday, June 4, 2021, 5.00 pm, to the extent that they do not cause changes to the race sequence. A 50% surcharge will apply.

Entry fees: 180.00 Euro/boat/ 50% discount for foreign crews.

Early entry bonus: 25% discount for crews entered and fees paid by June 4th 2021.

Club bonus: 50% discount for third and subsequent entries for clubs registering more than two boats of any category.

Entry fees are due by June 30th 2021 and have to be transferred to the following ruder club graz account
ruder club graz:
Steiermärkische Sparkasse
IBAN: AT86 2081 5000 0659 5946
BIC: STSPAT2GXXX
Purpose: Graz City Race and name of your club
Entry fees transferred  after the end of the deadline will be treated as late entries.
No on-site payment possible.

*The event may only take place COVID-19 regulations of the Austrian federal government permitting.